Ensimmäinen blogikirjoitus näille sivuille

DISCLAIMER: Tämä on käytännössä samansisältöinen teksti kuin se, joka on julkaistu osoitteessa mikkosabel.fi otsikolla ”Viimeinen blogikirjoitus näillä sivuilla”


Nyt on tullut aika puhdistaa pöytä ja siirtää katse tulevaisuuteen. Kuten olen useammassa yhteydessä jo tuonut esille, asetun kevään vaaleissa ehdolle osana puoluepoliittisesti sitoutumatonta Huomisen Hattula -ryhmittymää.

Jonkin verran ihmetystä ja kyselyjä on herättänyt se, että minä ja Mirka S. olemme edelleen osa vihreää valtuustoryhmää, vaikka samanaikaisesti kerromme avoimesti siirtymisestä toiseen ryhmään tulevissa vaaleissa. Vastaan nyt omalta osaltani näihin ihmettelyihin.


On selvää, että uuden ryhmän näkökulmasta olisi huomattavasti parempi, jos perustaisimme jo nyt oman valtuustoryhmämme. Näin saataisiin medianäkyvyyttä ja sitä kautta olisi huomattavasti helpompi lähteä vaaleihin. Se olisi siis helppo ja kaikin puolin järkevä ratkaisu.

Itselleni valtuustoryhmä ei kuitenkaan ole mikään pelinappula. Tässä asiassa on kyse ennen kaikkea sopimuksen kunnioittamisesta. Olen allekirjoittanut ennen vuoden 2017 vaaleja ehdokassopimuksen, jossa sitouduin edustamaan valtuustokauden ajan vihreää valtuustoryhmää. Puolue on hoitanut omat velvoitteensa sopimuksesta, joten minä yritän hoitaa myös omani kunnialla loppuun asti. Ainakin itse uskon ja toivon, että joka kerta kun minun nimeni perässä mainitaan tunnus (vihr.) se on plussaa ja positiivista mainosta vihreille.

Minä en siis aio ottaa aloitetta sopimuksen rikkomisen suhteen, mutta olen toki valmis siirtymään pois valtuustoryhmästä, jos ryhmän muut jäsenet sitä toivovat. Ainakin toistaiseksi ryhmämme on kuitenkin seissyt yksimielisesti minun ja Mirkan päätöksen takana ja hyvä niin. Politiikka on joukkuepeliä ja meidän valtuustoryhmämme yhteistyö on toiminut loistavasti. Olisi sääli rikkoa se pelkästään sen takia, että ”aina ennenkin on tehty tavalla x”. Nyt toimitaan kuten joukkueurheilulajeissa – ensi kauden joukkue on tiedossa, mutta se ei tarkoita etteikö kesken olevaa kautta vedetä vanhan joukkueen väreissä – täysillä viimeiseen vihellykseen saakka.

Ymmärrän kyllä, että poliittisesti sitoutuneet ihmiset voivat nähdä asiassa ristiriitoja. Se on kuitenkin mielestäni juuri sitä ideologiapohjaista ajattelua, josta pitäisi politiikassa päästä eroon. Asiat asioina ja ihmiset ihmisinä – ainakin omana tarkoituksenani on jatkaa yhteistyötä yli valtuustoryhmien rajojen myös vaalien jälkeen.


Osana poliittisen viitekehyksen muutosta myös aiemmat verkkosivuni jäävät historiaan. Vihreiltä tilaamani verkkosivupaketin vuositilaus umpeutuu 14.2. ja sen jälkeen kyseinen sivusto kadonnee bittiavaruuteen. Tarkoitus on, että jossain vaiheessa myös niiden sivujen osoite (mikkosabel.fi) ohjaa tähän osoitteeseen. Domainilla on kuitenkin ”suoja-aika”, joten tuo uudelleenohjaus alkaa aikaisintaan maaliskuun puolivälissä. Päivittäkää siis kirjanmerkkinne – nyt heti eikä 15. päivä. 😀